RégimA

    /    

OVER RÉGIMA

RégimA is een uniek huidverjongend en huidverbeterend programma ontwikkeld voor dokters en huidtherapeuten. Gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, pakt RégimA gelijktijdig de 3 hoofdoorzaken aan van huidveroudering en huidproblemen: vertraagde celvernieuwing, inflammatie en oxidatie. Hiervoor maakt RégimA gebruik van een overvloedige hoeveelheid kwalitatieve, natuurlijke ingrediënten en de meest geavanceerde technologieën en peptiden om deze essentiële actieve bestanddelen tot in de levende cellen van de diepere huidlagen te brengen.Dit maakt het Zuid-Afrikaanse ‘Peal & Heal’-programma vandaag tot het meest volledige en toonaangevende inzake huidverbetering op de cosmeceutische wereldmarkt. ​Met meer dan 20 jaar ervaring in littekenbehandelingen is RégimA als producent zijn tijd ver vooruit wanneer het gaat om het ontwikkelen van producten die de huid efficiënt én veilig peelen.

Celvernieuwing – Exfoliatie

De sleutel tot huidverjonging ligt in het proces van celvernieuwing. Een jonge, gezonde huid hernieuwt zichzelf om de 6 weken, een proces dat vertraagt bij het verouderen. Belangrijk hierbij is dat de nieuw gevormde cellen ook gezond zijn. Een vlotte celvernieuwing vereist bovendien een vlotte afvoer (exfoliatie) van dode cellen zodat de nieuwe, jonge cellen aan de oppervlakte kunnen komen en de huid een stralende, gezonde look geven. Bij het verouderen vertraagt ook deze exfoliatie, wat resulteert in een abnormale opeenhoping van dode cellen, een doffe, vale tint en een onregelmatige pigmentatie. Crèmes aanbrengen op dode huidcellen is weinig zinvol. Een huidprogramma dat de term ‘huidverjongend’ waardig is, dient in zijn werking dieper én verder te gaan dan een kortstondige, oppervlakkige hydratatie van dode cellen. De RégimA-nachtcrèmes en Power Peel bevatten natuurlijke fruitzuren, die de buitenste dode huidlagen geleidelijk, efficiënt en veilig exfoliëren tot in de diepere basale levende huidlaag. Daar stimuleren ze de aanmaak van nieuwe, gezonde cellen en collageen. Dit resulteert in een verbeterde huidtextuur en een frisse uitstraling.

Anti – Inflammatie

Inflammatie is de normale reactie van het lichaam op kwetsuren. Dit leidt tot roodheid, zwelling en pijn. Zowel externe (trauma) als interne (infectie) oorzaken leiden tot inflammatie. Deze ontsteking is noodzakelijk om te overleven. Maar ten gevolge van schadelijke UV-straling, vervuiling, stress, roken, ongezonde voeding, e.d., kan er een chronisch cellulair inflammatieproces ontstaan zonder dat je dit onmiddellijk merkt. Op huidniveau verstoort deze chronische inflammatie de gezonde werking van de cellen en resulteert dit in voortijdige veroudering. RégimA voorziet de huid daarom dagelijks van actieve bestanddelen met krachtige ontstekingsremmende eigenschappen (zoals Centella Asiatica).

Antioxidanten

Oxidatie is een derde belangrijke oorzaak van huidveroudering. Tijdens het oxidatieproces ontstaan schadelijke moleculen, vrije radicalen, die onze cellen aanvallen en beschadigen, soms tot in hun kern en het DNA. Cellen met een beschadigd DNA kunnen gevaarlijk zijn en ziekte veroorzaken. Het lichaam heeft een sterke immuniteit en voldoende antioxidanten (vitamines) nodig om deze vrije radicalen te neutraliseren en onschadelijk te maken. Het huidprogramma van RégimA verschaft de huid deze noodzakelijke antioxidanten en geeft haar hiermee een krachtig wapen tegen oxidatieschade.

Welke resultaten mag u van RégimA verwachten?

 • Algemene verbetering huidconditie
 • Dermis wordt voller, bloedvaatjes schijnen minder door
 • Egalere huidtint
 • Frisse en gezonde uitstraling
 • Make-up heeft meer effect
 • Normalisatie vette huid, betere wondgenezing bij acne, minder littekens
 • Ondersteunende huidzorg bij Botox en fillers
 • Ondersteunende huidzorg bij laserbehandelingen, betere wondgenezing, minder
 complicaties
 • Verbeterde huidelasticiteit
 • Verbeterde huidhydratatie
 • Verbeteren pigmentstoornissen, indien gecombineerd met de Power Peel
 • Verbetering van grove poriën
 • Verminderen fijne lijntjes
 • Verzachten diepe rimpels, indien gecombineerd met de Power Peel
 • Zachtere en gladdere huidtextuur
 • Zichtbaar huidherstel

Vraag uw arts of RégimA-huidtherapeute naar advies omtrent uw persoonlijk huidprogramma.

 

Wat zijn cosmeceutica en wat is het verschil met cosmetica?

Het woord cosmeceutica komt van de woorden cosmetica en farmaceutica.
Cosmeceutica zijn door de vooruitgang in wetenschap en technologie geen cosmetica meer maar zijn ook niet erkend als geneesmiddelen.
Ze zitten ergens in de zone daartussen.

Cosmeceutica producten onderscheiden zich zeer duidelijk van cosmetica door volgende kenmerken:

 • Ze hebben een micromoleculaire structuur
 • Ze penetreren in de diepere huidlagen
 • Ze stimuleren de biochemische activiteit van de cellen dankzij nieuwe technologie – peptides die cel communicatie mogelijk maken en zo collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken
 • Ze resulteren in een fundamentele verbetering van de structuur en de werking van de huid
 • Het effect van hun ingrediënten zijn onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek

Traditionele cosmetica daarentegen worden omschreven als “preparaten om de huid te reinigen, te toni ëren en te verzorgen op een oppervlakkig niveau”.Cosmetica kunnen enkel een verzachtend effect hebben op de bovenste huidlaag = dode huidcellen! De huid voelt tijdelijk wel “vettiger” en meer gehydrateerd aan maar dit is slecht een oppervlakkige hydratatie van korte duur. Échte hydratatie komt vanuit de diepre huidlagen.Het verouderingsproces volledig halt toeroepen is een stap te ver.
Wat op de dag van vandaag wel vaststaat is dat men dankzij de evolutie van wetenschap en technologie, een invloed kan uitoefenen op de snelheid waarmee het huidverouderingsproces zich manifesteert.

Iedereen heeft al gehoord van:
Botox tegen expressierimpels
Fillers op basis van hyaluronzur om rimpels, huidplooien en lippen mee op te vullen Chirurgie of laser tegen huidverslapping
Correctie van de oogleden

Voor sommige zijn deze technieken “bekend terrein” voor andere misschien “een brug te ver”.
Wat we allemaal in meerdere of minder mate willen is er zo lang mogelijk goed en fris blijven uitzien.

De grootste kans op succes verkrijg je als je opteert voor een globale, geïntegreerde aanpak en dit op verschillende niveaus tegelijkertijd.

Moderne, medische technieken zullen weinig veranderen aan de uitstraling en de kwaliteit van de huid, zonder ook een essentiële dagelijkse huidverzororging en een gezonde levensstijl.

Waarom is RégimA zo essentieel voor onze huid ?

RégimA beschermt de huid en pakt het verouderingsproces op 3 niveaus aan:

 1. ze beschermt de huidcellen tegen beschadiging en kwaadaardige mutaties door vrije radicalen.
 2. ze helpt de huid om beschadigde cellen en weefsel te herstellen.
 3. ze stimuleert de huidverjonging door het opnieuw aanwakkeren van de celactiviteit.

 

RégimA werkt preventief tegen huidveroudering door de huid te beschermen.
Onze huidcellen worden dagelijks aangevallen door vrije radicalen, de producten van RégimA bevatten daarom:

A. Een maximale bescherming tegen de zon

Het is wetenschappelijk bewezen dat UV-straling, vrije radicalen in de hand werken en de hoofdoorzaak zijn van huidveroudering.

Een korte regelmatige blootstelling aan de zon is noodzakelijk voor de aanmaak van vitamine D. Maar… overdaad schaadt !
Een bruine huid is geen probleem, maar een verbrande huid is dat wel!
Een verbrande huid ziet rood, wat wijst op een ontstekingsreactie van de huid en een ernstige beschadiging van de cellen. Dit is niet alleen de autosnelweg naar een voorttijdige veroudering, het is bovendien gevaarlijk omdat zwaar beschadigde cellen kunnen muteren naar kwaadaardige cellen, zo ontstaat huidkanker.

Laat dit nu net de reden zijn waarom alle dagcrèmes van Régima een volledige zonnescherming (spf30) bevatten.

B. Hoge concentraties antioxidanten

Oxidatie is een derde belangrijke oorzaak van huidveroudering. Tijdens het oxidatieproces ontstaan schadelijke moleculen en vrije radicalen die onze cellen aanvallen en beschadigen, soms tot in hun kern en het DNA. Cellen met een beschadigd DNA kunnen gevaarlijk zijn en ziekte veroorzaken. Het lichaam heeft een sterke immuniteit en voldoende antioxidanten (vitamines) nodig om deze vrije radicalen te neutraliseren en onschadelijk te maken. Het huidprogramma van RégimA verschaft de huid deze noodzakelijke antioxidanten en geeft haar hiermee een krachtig wapen tegen oxidatieschade.

RégimA herstelt huidbeschadiging en stimuleert huidverjonging.
Het programma van RégimA werkt volgens het principe van “Peeling & Healing”.

De nachtcrèmes van RégimA bevatten natuurlijke Alpha en Beta hydroxy acids, zoals lactic acid, malic acid, citric acid en hibiscus ower acid.

De huid wordt, door de aanwezigheid van deze zuren elke nacht op een zachte en veilige manier gepeeld.
Hierdoor worden de dode huidcellen vlotter afgevoerd = exfoliëring en is het overbodig om te scrubben.

Dit is belangrijk om een verdikking van de hoornlaag (door opgestapelde dode huidcellen) tegen te gaan. De nachtcrème brengt deze hoornlaag terug naar een normale dikte en zorgt ervoor dat de preparaten met essentiële vitaminen

en antioxidanten de diepere huidlagen kunnen bereiken.

Na het “peelen” van de huid ’s nachts volgt het “herstel en werderopbouw” van de huid overdag. Het is belangrijk om te starten met de Derma Zest cleansing omdat we de werking van de acids in de nachtcrème moeten neutraliseren.

Via het gespecialiseerde anti-aging programma stimuleert RégimA de huidverjonging omdat deze producten de huid- cellen een dagelijkse prikkel geven om de vertraagde celactiviteit terug op gang te brengen.

Deze hernieuwde activiteit zorgt ervoor dat de broblasten nieuw collageen, elastine en hyaluronzuur gaan produceren.
Hierdoor evalueert de dermis gelijk aan terug naar haar jeugdige volheid, wat op zijn beurt resulteert in een meer egale huidtextuur en een verbeterde huidelasticiteit.

Dit is echter een zeer geleidelijk proces.
De tekenen van huidveroudering zijn er niet op een paar maanden gekomen.
Alles hangt af van het stadium van veroudering waarin de huid zich bevindt.
Dit verschilt van persoon tot persoon en is mede afhankelijk van de leeftijd, levensstijl en genetische aanleg.

Hoe jonger iemand met preventie en bescherming start, hoe beter.
Ideaal om te starten is rond een leeftijd van 30 jaar.
De wetenschap toont immers aan dat onze huid dan het toppunt van haar mechanische kracht heeft bereikt. De eerste tekenen van huidveroudering beginnen van dan af geleidelijk aan te manifesteren.

Dit betekent NIET dat het voor de meer mature huid “te laat” is.
De conditie van elke huid, ongeacht leeftijd en stadium van huidveroudering zal dan op een fundamentele manier zichtbaar verbeteren!
De huid ziet er anders uit en zal zeker anders aanvoelen.

RégimA werkt met de techniek van “Layering”.

De crèmes en serums van RégimA zijn ontwikkeld om in synergie met elkaar te werken.
Door de hoge concentraties actieve bestanddelen mogen deze producten niet gecombineerd worden met andere producten.

Voor iedereen wordt een individueel “programma” aanbevolen. De producten dienen in een bepaalde volgorde, in laagjes op elkaar worden aangebracht = layering.

Dit is noodzakelijk omdat de actieve bestanddelen voor de verschillende huidproblemen niet met elkaar te verzoenen zijn in 1 elke crème.
Deze specifieke combinaties zorgen voor een zeer krachtige biochemische reactie in de huid.
Het is belangrijk om tussen elk laagje even te wachten om de penetratie van elk product in de huid toe te laten.

De producten van RégimA kunnen variëren in kleur, geur en textuur.

Er wordt gewerkt met verse plantenextracten in plaats van met gedroogde, hierdoor geeft elke oogst, elk seizoen een variatie in kleurschakeringen. RégimA geeft ook de voorkeur aan niet bewerkte, gekleurde extracten omdat ze veel actiever zijn.
In het gamma werkt men met de hoogste percent- ages pure retinol (Vitamine A), deze heeft een geel/ bruine kleur.

De producten bevatten geen toegevoegde kleurstoffen, en geen synthetische parfums, hierdoor zijn allergische reacties uitgesloten.

De variatie in kleur en textuur betekent dus niet dat de producten slecht zijn!

De geraf neerde textuur en zuivere witte kleur met parfum van de gekende cosmetica crèmes komt door verschillende factoren.

Veel lagere concentraties van actieve ingrediënten, gedroogde in plaats van verse ingrediënten, kleurloze extracten, bleachen van vitamines en het toevoegen van synthetische parfums en kleurstoffen.

Deze luxe gaat echter ten koste van de resultaten en kunnen bovendien allergische reacties veroorzaken.